Garden Route - dag ett

Vi började dagen tidigt, vid sju var det uppstigning, en snabb frukost och halv åtta hämtades vi upp av Wesley (vår guide) och Wayne (vår chaufför). Alldeles pirriga åkte vi runt i Cape Town för att hämta upp de andra som skulle med, Bones (guide apprentice), Annick (tyska) och Morgan (kanadensisk/holländsk). Stämningen bland oss svennebananer var väldigt nervös trots att alla var enormt trötta. Framför oss väntade ungefär en timmes körning mot Stellenbosch. Vid nio-tiden kom vi fram och där väntade…. VINPROVNING! Ja, ni läste rätt, nio på morgonen skulle vi alltså dricka vin och äta lite choklad, sämre frukost har man ju varit med om. Även om klockan visade tidigt kändes det faktiskt som att den lika gärna kunde varit fyra på eftermiddagen. Vinet flödade, första var ett vitt vin gjort av röda druvor (?), nej inte rosé, jag vet inte hur logiken hänger ihop där men GOTT som in i bomben var det i alla fall. Därefter kom det ännu ett vit som var aningen mer beskt och hade högre alkoholhalt vilket var helt okej men inte direkt gott. Desto bättre var det tredje vita vinet som hade lagrats i trädstammat, smaken var fantastisk men annorlunda, ärligt talat kunde man känna smaken av trä, fast inte på ett oaptitligt sätt utan mer en rökig smak, mycket gott! Det sista vita vinet kunde inte varit något särskilt eftersom ingen av oss faktiskt kan komma ihåg att vi drack det. Jag minns att vi pratade om att ”nu har vi fått fyra vita så då bör vi få fyra röda”, det är enda indikationen på att det skulle varit ett till vit så att, ja. Efter detta fick vi ett rött vin, jag är ABSOLUT INTE ett fan av rödvin men detta var helt otroligt gott. Smakade som ett vitt fast ändå inte, det hade den här lilla speciella smaken av rödvin men på en helt okej nivå och var väldigt välbalanserat. Därefter fick vi en bricka serverad med tre chokladbitar, två mörka och en ljus. Till dessa hörde två röda viner till de mörka och till det ljusa ett vitt sött desertvin. Vi fick instruktioner om att först ta en klunk av vinet, sedan äta en bit choklad och sen ta en till klunk. VEM kunde ana att lite choklad kan göra så stor skillnad?! Vid första klunken tyckte jag personligen vinet inte var särskilt gott men MED CHOKLADEN, himmel säger jag. Det gjorde verkligen världens skillnad, helt otroligt hur chokladen tog fram smaken i vinet. Kort sagt kan man ju nu tro att jag är värsta vinexperten (känner mig som en hehe) men nej, jag lyssnar ordentligt och vinet var i MINA ögon (läs i min mun) överlag väldigt, väldigt gott. Kände en stor skillnad jämfört med det hemma, riktig kvalité var det. Slutade i alla fall med tre flaskor vin för mig, två vita, ett rött. Längtar redan hem för att få dricka lite gottigott hehe.

Efter vinprovningen (som förövrigt var i världens vackraste landskap) åkte vi några timmar (närmare fyra) till Albertina för SAFARI! Japp, min första safari och kunde inte varit mer nöjd! Vi fick åka runt i en öppen jeep med en guide som berättade en massa intressant om djuren vi fick se. Dessa var bland annat zebror, giraffer, noshörningar, springbockar, gnuer, elefanter och lejon. En helt fantastisk upplevelse att se dessa magnifika djur på nära håll. Girafferna var helt otroligt mäktiga, långa och vi kom riktigt nära dem, jisses vad kul det var! Efter en lång men tyvärr rätt kall tur, var nog alla rätt nöjda över att få komma in i värmen i minibussen. Efter safarin väntade någon timmes bussresa till hostlet där vi skulle övernatta, väl framme var det ett väldigt mysigt litet ställe vid ett berg just ovanför havet. Till middag bjöds det på hembakt pizza, de lagade den alltså utomhus mitt framför oss och man fick själv välja ingredienser. Fruktansvärt god var den och efter en hel dag ute på vift satt den väldigt fint i den hungrande magen. Hela stället kändes väldigt mysigt och hemtrevligt, vid uteplatsen kunde man höra havet brusa, inne fanns en bar och biljardbord. Det mest fantastiska var dock utsikten från sängen. Jag sov vid ett stort panoramafönster och på morgonen när solen steg kunde jag se havet och stranden. Jag som älskar havet och stranden kunde inte varit mer lycklig, otroligt sätt att börja dagen på.

Som ni hör har första dagen på Garden Route varit en upplevelse i sig, allt är över förväntan och människorna som vi träffat är hur roliga som helst att umgås med, därför resan känns lyckad redan nu, bäst hittills, DEFINITIVT!

I Stellenbosch där vinprovningen ägde rum!
Rose Mary-vinet, vitt vin gjort på röda druvor, gött!
Vin och choklad, kan det bli bättre?
Bones och Wesley, bordsarrangemanget kändes verkligen som MIDSOMMAR. Hihi.
Giraff!
Elefanter!!
Springbockar som springer. He he he.
Strutsar!
LEJON!
Noshörning!
Zebror och Emuer!
Utsikten från min säng!
Taget från uteplatsen på hostlet, huur fint som helst!!

Sämst uppdatering någonsin!


28:e dagen i Sydafrika!

Fortstättningen kommer, utlovade bilder på ingång!
 
Bananträd, väldigt coolt!
 
En babian på vift!
Resterande familjen babian!
Godahoppsudden! Här startade vi vandringen upp mot Cape Point.
Hela svennebanan-gänget samlat, här ska det promeneras!
Utsikt från prommis, högsta toppen är målet!
Ännu mer utsikt!
Svårt att se men titar man noga ser man antydan av något djur, nämligen..... ANTILOP!
Den vitaste sandstrand jag någonsin sett, helt orörd, natur när den är som vackrast!
Att vandra längs slingrig stig!
Mot fyren!
Utsikt från toppen!
Här möts indiska oceanien och atlanten!
På väg hemåt åkte vi förbi Long Beach, den förtjänar sitt namn så att säga!
Här åker vi längs berget med utsikt över havet. Kan aldrig förstå hur vackert det är..
Vägen vi just passerat.
Berget täcks av moln, himla fantastiska saker man får se!
Det är helt otroligt hur vackert det kan vara, chockas gång på gång!
Fantastiska värld!

28:e dagen i Sydafrika!

Bloggandet har inte varit på topp men ärligt har jag inte haft något att berätta förrän nu! Söndagen blev det inte många knop gjorda och måndag-tisdag var vi på barnhemmet och lallade runt och onsdag satt jag hemma i min säng och skrev på uppsats. Det är inte direkt spännande världsomväldande saker, mer samma gamla vanliga, vilket till viss del är väldigt skönt. MEN idag har vi faktiskt varit på utflykt så tänkte bjuda på både text och bilder. Förhoppningsvis var det värt väntan hehe.
 
Morgonen började med ett besök på stranden med... PINGVINER!!! De gick lika roligt som man alltid föreställt sig men i övrigt fanns det inte mycket gulligt med dem. Måste erkänna att de är rätt lika alla andra fåglar, alltså extremt skräckinjagande. Den där näbben de har är till för att döda.. jag är säker... Efter pingvinerna (ja det var ändå värt det) åkte vi vidare till en restaurang som låg mitt ute i ingenstans (sett från vår synvinkel, för vi hade faktiskt ingen aning om var vi befann oss). Maten. Var. Out. Of. This. World. Det absolut bästa i seafood som jag kommit nära. Fisk, räkor, bläckfisk och musslor, detta med pommes, säsongsgrönsaker och tartarsås var oooootroligt. Det är sådan mat jag uppskattar som allra mest, den kvalitén på maten går liksom inte ens hitta i Sverige. Ibland, eller nej mest jämt, känner man sig så himla lyckligt lottad för att man fått uppleva denna matkultur. Vi älskar mat. Talar ständigt om den även om vi är mätta så att det är kräkreflexen på. Vi talar gärna om vad vi ska äta innan maten kommer in, medan vi äter och efteråt. Och all tid däremellan, det är liksom standard. Efter den massiva lunchen tänkte de att det vore en bra idé för oss att klättra upp på godahoppsudden! Ja, kan säga att mättheten fick en helt ny betydelse och trapporna upp var inte nådiga. Men det gick det med, som med allt annat. Utsikten var fantastiskt och allt som allt var det bara en timmes vandring upp och sedan buss hem med ännu mer otrolig utsikt längs vägen. Det är så otroligt vackert här att det nästan gör ont, det går inte ta in helt och hållet och man slutar aldrig förvånas!

Efter en sömning färd hemmåt gick vi alla in på hostlet, duschade och skrubbade minsann. Sedan bar det av på middag... nämligen SUSHI!! Ja, den näst godaste jag smakat i mitt liv (godaste var i köpenhamn men där fick man minsann betala för den...) för endast 35kr fick jag ihop 12 bitar. Den var riktigt god också, bättre än alla jag ätit hemma, jisses. ALLT är av kvalité i princip trots att det är skrattretande billigt. Nu efter middagen har vi alla kraschat i sängarna och dagen lider mot sitt slut. Ögonen är trötta och imorgon väntar en massa roligheter så att bäst att få lite sömn!
En penguin!
Pingvinbäbisar!!
Det var banne mig en jobbig torsdag det här minsann..
Just chillin'
Fiiiin utsikt!
Inte helt pjåkigt att äta på ett sådant här ställe!
Den gudomliga maten, jag förstår inte ens hur något kan vara så fruktansvärt gott..

Jag har en massa andra fina bilder på lager men eftersom internet inte alls är med mig (två timmar tog det att ladda upp endast dessa bilder!!) så får ni vänta till imorgon, ska försöka hinna med en bildbomb!

RSS 2.0