28:e dagen i Sydafrika!

Bloggandet har inte varit på topp men ärligt har jag inte haft något att berätta förrän nu! Söndagen blev det inte många knop gjorda och måndag-tisdag var vi på barnhemmet och lallade runt och onsdag satt jag hemma i min säng och skrev på uppsats. Det är inte direkt spännande världsomväldande saker, mer samma gamla vanliga, vilket till viss del är väldigt skönt. MEN idag har vi faktiskt varit på utflykt så tänkte bjuda på både text och bilder. Förhoppningsvis var det värt väntan hehe.
 
Morgonen började med ett besök på stranden med... PINGVINER!!! De gick lika roligt som man alltid föreställt sig men i övrigt fanns det inte mycket gulligt med dem. Måste erkänna att de är rätt lika alla andra fåglar, alltså extremt skräckinjagande. Den där näbben de har är till för att döda.. jag är säker... Efter pingvinerna (ja det var ändå värt det) åkte vi vidare till en restaurang som låg mitt ute i ingenstans (sett från vår synvinkel, för vi hade faktiskt ingen aning om var vi befann oss). Maten. Var. Out. Of. This. World. Det absolut bästa i seafood som jag kommit nära. Fisk, räkor, bläckfisk och musslor, detta med pommes, säsongsgrönsaker och tartarsås var oooootroligt. Det är sådan mat jag uppskattar som allra mest, den kvalitén på maten går liksom inte ens hitta i Sverige. Ibland, eller nej mest jämt, känner man sig så himla lyckligt lottad för att man fått uppleva denna matkultur. Vi älskar mat. Talar ständigt om den även om vi är mätta så att det är kräkreflexen på. Vi talar gärna om vad vi ska äta innan maten kommer in, medan vi äter och efteråt. Och all tid däremellan, det är liksom standard. Efter den massiva lunchen tänkte de att det vore en bra idé för oss att klättra upp på godahoppsudden! Ja, kan säga att mättheten fick en helt ny betydelse och trapporna upp var inte nådiga. Men det gick det med, som med allt annat. Utsikten var fantastiskt och allt som allt var det bara en timmes vandring upp och sedan buss hem med ännu mer otrolig utsikt längs vägen. Det är så otroligt vackert här att det nästan gör ont, det går inte ta in helt och hållet och man slutar aldrig förvånas!

Efter en sömning färd hemmåt gick vi alla in på hostlet, duschade och skrubbade minsann. Sedan bar det av på middag... nämligen SUSHI!! Ja, den näst godaste jag smakat i mitt liv (godaste var i köpenhamn men där fick man minsann betala för den...) för endast 35kr fick jag ihop 12 bitar. Den var riktigt god också, bättre än alla jag ätit hemma, jisses. ALLT är av kvalité i princip trots att det är skrattretande billigt. Nu efter middagen har vi alla kraschat i sängarna och dagen lider mot sitt slut. Ögonen är trötta och imorgon väntar en massa roligheter så att bäst att få lite sömn!
En penguin!
Pingvinbäbisar!!
Det var banne mig en jobbig torsdag det här minsann..
Just chillin'
Fiiiin utsikt!
Inte helt pjåkigt att äta på ett sådant här ställe!
Den gudomliga maten, jag förstår inte ens hur något kan vara så fruktansvärt gott..

Jag har en massa andra fina bilder på lager men eftersom internet inte alls är med mig (två timmar tog det att ladda upp endast dessa bilder!!) så får ni vänta till imorgon, ska försöka hinna med en bildbomb!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0