Garden Route - dag ett

Vi började dagen tidigt, vid sju var det uppstigning, en snabb frukost och halv åtta hämtades vi upp av Wesley (vår guide) och Wayne (vår chaufför). Alldeles pirriga åkte vi runt i Cape Town för att hämta upp de andra som skulle med, Bones (guide apprentice), Annick (tyska) och Morgan (kanadensisk/holländsk). Stämningen bland oss svennebananer var väldigt nervös trots att alla var enormt trötta. Framför oss väntade ungefär en timmes körning mot Stellenbosch. Vid nio-tiden kom vi fram och där väntade…. VINPROVNING! Ja, ni läste rätt, nio på morgonen skulle vi alltså dricka vin och äta lite choklad, sämre frukost har man ju varit med om. Även om klockan visade tidigt kändes det faktiskt som att den lika gärna kunde varit fyra på eftermiddagen. Vinet flödade, första var ett vitt vin gjort av röda druvor (?), nej inte rosé, jag vet inte hur logiken hänger ihop där men GOTT som in i bomben var det i alla fall. Därefter kom det ännu ett vit som var aningen mer beskt och hade högre alkoholhalt vilket var helt okej men inte direkt gott. Desto bättre var det tredje vita vinet som hade lagrats i trädstammat, smaken var fantastisk men annorlunda, ärligt talat kunde man känna smaken av trä, fast inte på ett oaptitligt sätt utan mer en rökig smak, mycket gott! Det sista vita vinet kunde inte varit något särskilt eftersom ingen av oss faktiskt kan komma ihåg att vi drack det. Jag minns att vi pratade om att ”nu har vi fått fyra vita så då bör vi få fyra röda”, det är enda indikationen på att det skulle varit ett till vit så att, ja. Efter detta fick vi ett rött vin, jag är ABSOLUT INTE ett fan av rödvin men detta var helt otroligt gott. Smakade som ett vitt fast ändå inte, det hade den här lilla speciella smaken av rödvin men på en helt okej nivå och var väldigt välbalanserat. Därefter fick vi en bricka serverad med tre chokladbitar, två mörka och en ljus. Till dessa hörde två röda viner till de mörka och till det ljusa ett vitt sött desertvin. Vi fick instruktioner om att först ta en klunk av vinet, sedan äta en bit choklad och sen ta en till klunk. VEM kunde ana att lite choklad kan göra så stor skillnad?! Vid första klunken tyckte jag personligen vinet inte var särskilt gott men MED CHOKLADEN, himmel säger jag. Det gjorde verkligen världens skillnad, helt otroligt hur chokladen tog fram smaken i vinet. Kort sagt kan man ju nu tro att jag är värsta vinexperten (känner mig som en hehe) men nej, jag lyssnar ordentligt och vinet var i MINA ögon (läs i min mun) överlag väldigt, väldigt gott. Kände en stor skillnad jämfört med det hemma, riktig kvalité var det. Slutade i alla fall med tre flaskor vin för mig, två vita, ett rött. Längtar redan hem för att få dricka lite gottigott hehe.

Efter vinprovningen (som förövrigt var i världens vackraste landskap) åkte vi några timmar (närmare fyra) till Albertina för SAFARI! Japp, min första safari och kunde inte varit mer nöjd! Vi fick åka runt i en öppen jeep med en guide som berättade en massa intressant om djuren vi fick se. Dessa var bland annat zebror, giraffer, noshörningar, springbockar, gnuer, elefanter och lejon. En helt fantastisk upplevelse att se dessa magnifika djur på nära håll. Girafferna var helt otroligt mäktiga, långa och vi kom riktigt nära dem, jisses vad kul det var! Efter en lång men tyvärr rätt kall tur, var nog alla rätt nöjda över att få komma in i värmen i minibussen. Efter safarin väntade någon timmes bussresa till hostlet där vi skulle övernatta, väl framme var det ett väldigt mysigt litet ställe vid ett berg just ovanför havet. Till middag bjöds det på hembakt pizza, de lagade den alltså utomhus mitt framför oss och man fick själv välja ingredienser. Fruktansvärt god var den och efter en hel dag ute på vift satt den väldigt fint i den hungrande magen. Hela stället kändes väldigt mysigt och hemtrevligt, vid uteplatsen kunde man höra havet brusa, inne fanns en bar och biljardbord. Det mest fantastiska var dock utsikten från sängen. Jag sov vid ett stort panoramafönster och på morgonen när solen steg kunde jag se havet och stranden. Jag som älskar havet och stranden kunde inte varit mer lycklig, otroligt sätt att börja dagen på.

Som ni hör har första dagen på Garden Route varit en upplevelse i sig, allt är över förväntan och människorna som vi träffat är hur roliga som helst att umgås med, därför resan känns lyckad redan nu, bäst hittills, DEFINITIVT!

I Stellenbosch där vinprovningen ägde rum!
Rose Mary-vinet, vitt vin gjort på röda druvor, gött!
Vin och choklad, kan det bli bättre?
Bones och Wesley, bordsarrangemanget kändes verkligen som MIDSOMMAR. Hihi.
Giraff!
Elefanter!!
Springbockar som springer. He he he.
Strutsar!
LEJON!
Noshörning!
Zebror och Emuer!
Utsikten från min säng!
Taget från uteplatsen på hostlet, huur fint som helst!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0