Två dagar i Sydafrika!

Hej alla ni där hemma! Nu har det gått nästan två dagar sedan vi anlände och redan nu känner jag på mig att det kommer bli en fantastisk resa. Sydafrika och framförallt då Kapstaden där vi befinner oss är så himla vackert! Helt klart olikt allt vad vi är vana vid hemifrån.
 
Vi bor i ett område som heter Observatory, ligger 10-15 minuters bilväg från centrala Kapstaden, vilket känns jättebra faktiskt! Allt vi behöver finns egentligen här, matvarubutik, restauranger, barer.. ja det man behöver för att klara sig liksom. Sedan är det ett område som är känt för att ha relativt bra säkerherhet och det känns ju också skönt att veta att man ändå kan känna sig någorlunda trygg där man bor!

Sedan vi kom hit igår på morgonen har vi hunnit med en massa. Det känns som att vi redan varit här en vecka! Igår landade vi kring 11 (det är samma tid här som hemma i Sverige också vilket innebar NO JETLAG!!) och vi blev direkt upplockade av vår kontaktperson här nere, Tania. Hon körde oss först till hostlet där vi fick packa in och göra oss hemmastadda för att därefter bjuda oss på lunch (organisationen som bjöd). Vi åt väldigt goda hamburgare på ett ställe som är 2 minuters gångväg från vårt hostel. Därefter fick vi lite information om vad som väntade veckorna framöver och ungefär vad vi skulle göra på våra projekt. När maten var uppäten begav vi oss till matvarubutiken för att inhandla ytterligare mat, Tania hade bjudit in oss till en grillfest som två av hennes vänner hade i kvarteret bredvid. Detta var en så kallad "brieeb" vilket är något av en tradition här (enligt dom som var där) och det gick helt enkelt ut på att äta, dricka och umgås. Det var himla kul och vi träffade en massa intressanta människor som lärde oss olika saker om Sydafrika och Kapstaden. Lite roligt var också att de allra flesta inte ens kom härifrån ursprungligen utan från andra ställen i landet, samt att vi träffade på både amerikaner och andra svenskar där! En sjukt bra första kväll med andra ord.

Dag två började med ett besök vid "The Old Biscuit Mill" vilket är en jättestor marknad där det säljs otroliga mängder mat till väldigt bra priser. Det är lätt att bli helt överväldad av allt det goda som finns att välja på. I alla fall spenderade vi förmiddagen där med god mat och dom absolut godaste smoothies jag någonsin druckit! Standarden är hög och utbudet enormt vilket innebär mer än ett återbesök för vår del. Därefter var tanken strandhäng men vädret ville inte riktigt vara med oss och valde att växla mellan mulet och kallt samt sol och varmt, istället tog vi en så kallad "mini-buss" till centrala Kapstaden. Det roliga med dessa minibussar är att dom egentligen kanske har plats för 10 personer men alla trycks ihop så att minst 15 får plats, en upplevelse i sig så att säga. Centrala Kapstaden var fint det med, massa butiker, uteställen, restauranger, några marknadsstånd och en stor trädgård. Allt är väldigt nytt för oss och det innebär en hel del intryck på samma gång. I alla fall var marknadsstånden en riktig hit, en hel del fina afrikanska smycken, målningar och träfigurer. Det blir nog en del souvenirhandlande där skulle jag gissa! I alla fall väldigt trevligt att gå runt och se, trots den olidiga hettan vi genomled i våra jeans haha. Vädret är inte direkt förutsägbart här! Vi hade även turen att få gå och se en liten reklaminspelning som gjordes på en av gatorna centrum. Reklam för läsplattor och det var faktiskt väldigt komiskt att se ett exempelvis fejkat bankrån, riktigt löjligt ibland haha. Det var en annorlunda upplevelse som jag minst sagt inte hade väntat mig att få i Kapstaden!

Ikväll blir det middag med en amerikanska, Jamie, som jobbar med Tania på organisationen. Det blir även drinkar och ett "houseparty" ikväll som vi blev inbjudna till. Det som känns mest fantastiskt är att vi blir så väl omhändertagna här. Istället för att lämna oss på hostlet eller för oss själva blir vi inbjudna på en massa trevliga ställen av Tania. Det tror jag bidrar en hel del till varför jag trivs så himla bra här just nu. Att alltid känna sig välkommen är en känsla jag gärna blir van vid!

Drygt åtta timmars väntan på Heathrow. Inte dom roligaste timmarna. Fast Jonas ser ju road ut!
 

Här bor vi! Nio personer i ett rum, det blir intressant! Nämen våningssängarna är inte helt ostabila vilket är mer än vad vi kunde hoppas på!
 
Sofias mat. En macka. Faktiskt finns den där någonstans! Himla goda saker där på marknaden.

SMOOTHIES!

Flickor som dansar på torget i cetrala Kapstaden, duktiga!

Besökte en välkänd trädgård och fotade oss i ren turistanda!


Syns lite dåligt i dimman men hela Cape Town är omringat av höga berg, helt sjukt fantastiskt!

En riktig matfest!
 
Old Biscuit Mill, marknaden med all mat!
 

Kommentarer
Postat av: Korpis

Det känns bra att veta att ni i alla fall inte behöver gå hungriga där... ;) Hälsa alla och ha det stört bra!

2013-04-06 @ 19:44:03
URL: http://cix.blogg.se
Postat av: Ninnih

Gu så spännande...älskar att se en massa bilder från ditt äventyr. Hoppas du har det fortsatt bra & skämmer bort oss trogna läsare med uppdateringar. ;)

2013-04-06 @ 20:24:38
Postat av: dina

Hej, vad kul att läsa att ni mår bra! Njut av älskade Kapstaden, och hälsa alla från mig! Vi hörs när ni är tillbaka! :)http://publishme.se/external/comments/

2013-04-07 @ 14:52:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0