18:e dagen i Sydafrika!

Mer än två veckor har passerat och det känns som att vi gör allt och ingenting men bra har vi det hursom. Förmiddagen ägnade vi faktiskt åt skolarbete för en gångs skull hehe. Artiklar är inhämtade och förhoppningsvis får vi in lite mer observationer och något intervju till veckan så går det att börja med rapporten på riktigt! Jag är inte ens orolig över att skriva den, ämnet är så pass intressant att jag faktiskt ser fram emot att skriva om det och se vad för slutsatser man kan dra. På eftermiddagnen begav vi oss i alla fall vidare mot barnhemmet för ännu en dag av planlöshet. Fast just idag kändes det riktigt bra. Barnen börjar känna igen oss och är bara lättare att vara med helt enkelt. Vi klättrade och lekte på uteplatsen, såg lite tv och sedan läxhjälp. Det är lätt att känna sig överflödig när vi svenskar är sex volontärer tillsammans samt att det är två tyska och nu fyra nya lärarstudenter från Cape Town University. Detta innebär alltså sammanlagt 12 volontärer + ordinarie personal på detta hem. Idag gick det förvånansvärt bra men stundtals undrar man ju vad man själv bidrar med. Sedan tror jag det är lätt att dra sig undan när det är så pass många andra omkring och det hjälper ju inte direkt känslan av överflödighet men vi knatar på. Det känns bra och imorgon ska vi faktiskt försöka ta tag i något pyssel för barnen så att dom får göra något kreativt, KUL!
 
Kvällen har bestått av... ingenting haha. Mat på Linko, buffé, kinamat, gott. Efter det matkoma och sängläge med en film. Därefter lite te-drickande och bläddrande i skvallertidningar och sedan återigen sängläge. Kan inte klaga alls, dessa vilodagar behövs för att orka med dom lediga dagarna som oftast är fullproppade. Arrangemanget fungerar liksom väldigt bra, vila och sedan fullt upp. Det är något jag kan vänja mig vid alldeles för väl haha!
 
Lämnade kameran till en kille på hemmet som gick lös ordentligt och aktiverade den, ungefär 170 gånger. Så ikväll bjuds det bilder på kidsen!
 
Läsning med Tina och yngste Ivy!
Här är jag och Ivy, ytterst faschinerad av mina glasögon, som alltid!
Sötongen Tony!
Smågrabbar som leker i klätterställning!
Egopics hehe!
Ungarna kan posa i alla fall, det är ett som är säkert!
Spelades lite fotboll också!
Coola kids!
Mysiga brudar!
Mysisar!
Alla dom här barnen är placerade på Heatherdale för att dom försummats, exempelvis genom att inte få mat, eller blivit utsatta för fysiskt, psykiskt eller sexuellt våld. Ändå går dom omkring med dessa leenden och sprider en massa glädje omkring sig. Det är fanimig fantastiskt vad människor klarar av att gå igenom!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0