En vecka. 7 dagar. 168 timmar. 10080 minuter.

Helt otroligt. En vecka tills vi sitter på flygplanet som tar oss 1002 mil hemifrån. I hela 49 dagar ska vi njuta av ett helt annat liv. Kunde inte komma mer lägligt efter den brutala 15hp tentan i statisktik som nyss gjordes. Mår lite lätt illa än av tanken på hur fel det kan bli, jisses. Nu är det i alla fall påsk och jag ska göra mitt bästa med att förtränga dagens misslyckande med flytt och vin imorgon (inte samtidigt tyvärr). Ska må så himla bra hela helgen och sedan på måndag ska jag faktiskt ta tag i livet och packa min väska inför resan. Lagom sådär tre dagar innan avfärd kan tyckas hehe.
 
Åh. Jag förstår det inte ens själv. SYDAFRIKA IIIIH. Dagens väder där? 23 grader och sol. Längtar efter att plocka fram sommarkläderna, dom har legat undangömda alldeles för länge nu. Tyvärr är det snart dags för höst i Kapstaden, i och med det blir det alltså kallar ju längre vi stannar. Men vad gör det när man får prova på något nytt och fantastiskt. Blir nog himla bra det här!

Två veckor. 14 dagar. 336 timmar. 20160 minuter.

Den här tiden om två veckor har vi relativt nyligen klivit på vår 12 timmar långa flygresa mot Sydafrika och Kapstaden. Det går inte med ord att beskriva känslan som råder i lillkroppen nu men för er ska jag göra mitt bästa (applåder) hehe. Mestadels är det "jagfattarinteensattviskaåka"-känsla men ibland påminns man om att det faktiskt är verkligt, att vi kommer att åka, ja och då pirrar det en hel del i maggropen (eller så är jag bara bajsnödig, svårt att avgöra..). I alla fall så tänkte jag hålla er som faktiskt bryr er uppdaterade här (ja mamma, det är dig jag pratar med) och ni andra kan ju helt enkelt njuta av min frånvaro.
 
Vad jag ska göra i Sydafrika? Justja. Sola, bada och Pina Colada. Eller volontärarbeta på ett barnhem. Förhoppningsvis lite av båda. Nämen tanken med resan är som sagt volontärarbete och genom att delta i barnhemmets rutiner ska jag skriva en uppsats om hur livet på barnhem är. Det är genom Socionomprogrammet vi får denna chans att faktiskt lära oss något om omvärlden och hur vi kan göra nytta på hemmaplan såväl som bortaplan. Resan består av fem veckors arbete och sedan en veckas semester. Sista veckan är helt oplanerad och kommer bli ett spännande äventyr som jag ser mycket fram emot (planeraren i mig jublar ingenstans). En och en halv månad i Sydafrika. Hur ska min lilla (läs: stora) hjärna få grepp om detta?
 
Men det är inte bara rosor och skolsken faktiskt. Känner ett uns av hemlängtan redan nu. Det har varit ett bra 2013 hittills och det känns lite motigt att lämna allt här hemma under nästan två månader. Mycket beror nog på att framtiden är så pass osäker för min del just nu (planeraren i mig jublar ingenstans återigen). Om en vecka flyttar jag ut från den lägenhet som varit mitt hem i 1,5 år och tar mitt pick och pack hem till Norsjö. Jag vet inte var jag ska bo efter Afrika. Att få ett sommarjobb jag faktiskt är intresserad av verkar näst intill omöjligt, ännu en osäkerhet. Allt löser sig alltid i slutändan men jag önskar att jag hade lite mer kontroll över livet just nu men det må vara. Det kan man inte alltid ha (dagens sanning, applåd).
 
SYDAFRIKA - jag är snart redo (bara en 15hp tenta innan..........)
See you soon!
 


Cape Town
 

RSS 2.0